• 3% bonus på alla köp. Registrera dig som kund!
  • Fraktfritt vid köp över 499 kr inom Sverige!
  • Vi levererar till Danmark!

Traktörpanna 28 cm Mirror steel/siliconhandtag m. glaslock.

Artikelnr: 0130S
Lagerstatus: I lager
1 195 kr.
Din bonus är 35 kronor!

Gunillas latmansbiff med klyftpotatis i ugn

4 port

Det här behövs:
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk konc kalvfond

Klyftpotatis:
800 g potatis med skal
1 tsk salt
1/2 msk rapsolja

Tillbehör:
200 g tärnad fetaost
2 tomater i mindre bitar
1 tsk hackad rosmarin

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250 °C. Skölj och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och droppa oljan över. Baka mitt i ugnen 20-30 min. Rör om efter halva tiden.
2. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm diameter. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.
3. Stek på medelvärme 3-4 min till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 min. Sänk värmen och häll grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Låt biffen sjuda under lock på svag värme ytterligare 3-4 min.
4. Servera tillsammans med klyftpotatis.