MUURIKKA Rökspån Brandy 360 gr.

Lagerstatus: Ej i lager - restnoterad och kommer skickas så fort den finns i lager.
Artikelnr: 54460070
Leverantör: Muurikka
110 kr.
Du tjänar 3 poäng!
Ship to
*
*
Shipping Method
Name
Estimated Delivery
Price
No shipping options

Muurikka Brandy Smoking Chips är lämpliga för användning i kol- och gasgrillar, elektriska rökugnar och andra rökar. De är gjorda av ekfat som har använts för lagring av sprit från Rioja och på andra ställen i Spanien samt från Frankrike och Portugal.

Tillverkningsprocessen bevarar lukt, smak och andra viktiga kulinariska egenskaper. Rökbitar är utmärkt lämpade för att röka all slags mat: kött, grönsaker, fisk, pizza och desserter får en utsökt rökig doft.

Användningsinstruktioner:

  • Blötlägg chipsen i vatten i cirka 10–20 minuter. Använd cirka 2 dl chips per kg rökt mat.
  • Ta upp flisen ur vattnet och lägg dem i en aluminiumskål, rökbox, botten av rökaren eller spånbrickan.
  • Om du använder en kolgrill: När kolet lyser, placera fatet/lådan/brickan med chips direkt på kolen.
  • Om du använder en gasgrill: Om grillen har en rökbehållare, lägg fatet/lådan/brickan där. Om det inte finns någon rökbehållare, lägg skålen i ett hörn under grillen innan du tänder grillen.
  • Om du använder en Muurikka -rökugn, bred ut ett jämnt lager rökflis på spånbrickan, cirka 2 dl per kg rökt.
  • När chips börjar röka, lägg maten som ska tillagas i grillen/rökaren.