MUURIKKA Smörgåsjärn

Med ett Muurikka smörgåsjärn tillreder du enkelt varma smörgåsar över öppen eld eller grill. Kan även användas för tillredning av kött-, fisk- eller grönsaksrätter. Det hållbara gjutjärnet lagrar effektivt värme. Trähandtaget ger ett bra grepp. Halstrets storlek 20,6 cm x 11 cm, produktens längd 74 cm.
Lagerstatus: I lager
Artikelnr: 54510030
Leverantör: Muurikka
410 kr.
Du tjänar 12 poäng!
  1. Rengör smörgås- och våffeljärnet med ett milt rengöringsmedel och varmt vatten. Torka noggrant.
  2. Smörj insidan av järnet med Muurikka Silava stekfett eller matolja, använd inte smör.
  3. Lägg järnet över öppen eld i 15 minuter, lyft bor det och torka av insidan. Upprepa smörjningen och värm upp igen. Låt sedan järnet svalna.
  4. Upprepa fettbehandlingen vid behov. Använd alltid fett vid stekning.

Rengör alltid järnet efter användning och torka av ordentligt. Smörj insidan med Muurikka Silava stekfett eller matolja.

Innan långtidsförvaring, rengör, torka och smörj järnet under uppvärmning med Muurikka Silava stekfett eller matolja (uppvärmningen avlägsnar fukt och Muurikka Silava stekfett förhindrar rost). Förvara järnet torrt.