Fraktfritt över 399 kr. 3% bonus på alla köp.

Trygg E-Handel

Vi accepterar:

Vi levererar med:

Info

Energiförbrukning

Energiåtgångsberäkning Silverline Light Design i jämförelse med traditionella system med likvärdig ljuseffekt.

Utgångsexempel Silverline Light Design:
Ljusanläggning med 6 st PowerLED spotlight á 3W samt 3 st Pathlight á 1,5W
Sammanlagd effekt: 23Watt
Tidsberäkning som anläggning är igång: 6 tim/dag under 10 månader (aug-maj) ger 1800 tim/år
Energikostnad 120 öre/kiloWatt
Total kostnad per år: 0,023 x 1800 x 1,20 = 49,68 kronor

Traditionell trädgårdsbelysning med 230V halogenlampor
Ljusanläggning med 6 st Halogen spotlight á 40W samt 3 st Pathlight á 20W
Sammanlagd effekt: 360 Watt
Tidsberäkning som anläggning är igång: 6 tim/dag under 8 månader (sept-apr) ger 1440 tim/år
Energikostnad 120 öre/kiloWatt
Total kostnad per år: 0,36 x 1800 x 1,20 = 777,60 kronor

Lysdioder LED

Lysdiod (Light Emitting Diode, LED) är en diod som utstrålar enfärgat ljus vid en elektriskt framåtriktad spänning. Ljusflödet uppstår av en elektrisk ström som genomkorsar ett halvledarmaterial. Det skiljer sig från ljusstrålning till följd av värme, såsom glödlampor, halogen etc. Jämfört med en glödlampa förbrukar lysdioden drygt 10 ggr mindre effekt, vilket teoretiskt kan innebära att en 40 watts glödlampa kan ersättas av en 3 watts lysdiod.

Lysdioden har en brinntid på över 60 000 timmar medan en glödlampa har cirka 1 000 timmar och en lågenergilampa cirka 10 000 timmar. De är okänsliga för temperaturvariationer, stötar och vibrationer. Lysdioder är robusta, stöttåliga och tål temperaturer från minus 40 till plus 100 grader.

Lysdioden finns även som RGB-variant för tillämpningar med fullfärg. Används bland annat i miljöer där enheter lyses upp och speciell känsla eller dynamik ska skapas. RGB står för röd, grön och blå, tre primärfärger. De kan kombineras till nästintill vilken färg som helst.

IP-klassning

Man måste vara noggrann när man använder elektrisk utrustning i fuktiga miljöer.
Alla elektriska apparater kan klassificeras. Finns ingen IP-beteckning så ska apparaten inte användas i dammig eller fuktig miljö.
IP står för ”International Protection” och följs alltid av 2 siffror. Den första siffran anger skyddet mot damm och fasta föremål. Den andra siffran anger i vilken grad apparaten tål fukt och vatten. Ju högre denna siffra är, desto bättre skydd mot inträngande vatten.
Den första siffran ersätts ofta med ett X för apparater där enbart säkerheten mot inträngande fukt och vatten är relevant.
IPX4 innebär att den elektriska apparaten är skyddad mot strilande vatten från alla håll, vilket innebär att den kan stå ute i regn utan att ge upphov till elektrisk kortslutning. En jordfelsbrytare rekommenderas dock vid all användning av elektrisk utrustning i fuktig miljö.

Installation

Silverline Light Design bygger på flexibilitet och enkelhet för att passa till alla typer av trädgårdar. Allt kopplas ihop helt utan verktyg och de olika komponentgrupperna kan lätt byggas vidare när nya idéer kommer fram. Tillbehör som förlängningskablar och ytterligare transformatorer ger valfrihet i att anpassa systemet efter behoven.

24 Volt
Silverline Light System är uppbyggt på 24 Volt spänning. Det kraftfullaste system som tillåts att fast installeras av alla villaägare utan elektrikerkompetens.