Historien om Lindarn

Välkomna till Kungsbacka Lindareverkstad AB butiken som har funnits med en underbar känsla för kvalité och god service sedan 1953. Och som ännu idag drivs av familjen Eliasson med medarbetare.

Kungsbacka Lindareverkstad AB grundades av Ingemar Eliasson 1953 då det var en ren Lindareverkstad. Han lindade motorer till elverktyg och böndernas motorer, som på den tiden lönade sig att omlindas. Då åren gick och affärerna ökade för Ingemar blev det en verkstad med butik 1970. Samtidigt tog robotorna över att linda motorer, vilket blev billigare än människan.. Man fick då gå över till mer försäljning. En stor leverantör från början var Black & Decker. Med mer att göra i firman fick sonen Thomas börja arbeta. Han fick en veckas ledighet efter avslutad utbildning. Det var då det hela började, ett riktigt familjeföretag som skulle ta Sverige med storm. Ingemars fru Viola fanns hela tiden vid Ingemars sida och arbetade i butiken.

Misstänkt Mordbrand

1985 natten till söndag den 4 Juni hände det som nog är allas mardröm, en brand bröt ut i Kungsbackas innerstad. Två butiker brändes ut totalt, varav den ena var Lindareverkstaden. Med hjärtat i halsgropen och tårarna på kinden så såg Familjen Eliasson sitt livsverk gå upp i rök. Med brandkåren snabbt på plats så kunde de bemästra branden, så att skadorna som kunde blivit förrädiska, slutade som tur var med  rökskador i fastighetslängan längs Södra Torggatan. Branden förstörde värden upp till 100.000 kr, som på den tiden var väldigt mycket pengar. Nu kom även Thomas fru Gunilla med i bilden, kärleken förde henne till järnvarubranschen.

Efter regn kommer solsken

Efter branden så drabbades Sega Råttan (godisbutik) och Kungsbacka Lindareverkstad svårt. Sega Råttan försvann men Eliasson-pojkarna (och "flickorna") på Lindar´n fortsatte kommersen - på gatan. Med kontor, telefoner och allt, konstigt nog så ökade omsättningen med bravur. I nyrenoverade lokaler så flyttar Lindareverkstaden in igen, även med en verksamhet som inte så många visste om, var att de hade börjat skicka postorder runt om i Sverige. Bara de första dagarna så gick det dryga 70 paket om dagen från butiken. Bland det första som såldes var 500 W halogenstrålkastare och varmluftspistoler.

Men åren gick, Lindareverkstaden blev bara större och större. 1989 flyttade de in i nya lokaler på Västergatan. Från 100 kvadrat till 300, vilket lyft. Fastigheten förvärvades 1992. Större varusortiment gav ju också mera arbete för Eliasson´s.  Johan och Madelaine (Gunilla och Thomas barn) arbetar också i rörelsen sedan flera år. Våra medarbetare är Camilla, Eva, Marcus, Victor, Lucas, Sabina & Carry.  Med allt slit och arbetsveckor uppmot 70 timmar så har vi nått vårt mål! Med att vara en av de största återförsäljarna av bland annat Weber, Husqvarna, Gardena och elverktyg så har vi nu expanderat ännu mer och har öppnat ytterligare en butik till nere i Åsa centrum. Från Åsa skickar vi också varor över hela Sverige!

Sedan 2020 har vi Nordeuropas största Weberutställning. 275 m² rent grillnjutning!!

Vi har också en Auktoriserad verkstad för bl.a. Husqvarna, Klippo, Honda, Briggs & Stratton med flera.

*STORT VARMT TACK TILL ALLA ER SOM GJORT SÅ ATT VI HAR LYCKATS.*